Volgende maand zal op het Venice Film Festival de eerste 40 minuten van ”Jesus VR: The Story of Christ” worden gepresenteerd. Deze film zal gaan over het hele leven van Jezus en is geschoten in ‘4K 360 graden’. Nog niet eerder is er een complete Virtual Reality film verschenen. Niet gek ook dat deze film wordt getipt als ”de meest ambitieuze VR speelfilm ooit gemaakt”.

In oktober 2015 is de film opgenomen in Matera, Italië, een oude stad die tevens de opnamelocatie was voor The Passion of the Christ. De producers beloven dat de kijkers het leven van Jezus zullen ervaren alsof ze er zelf bij zijn vanaf zijn doop tot aan de kruisiging. Na de eerste 40 minuten aankomende maand op de Venice Film Festival zullen de eerste reacties uitwijzen of het een grote stap gaat zijn voor de VR technologie, die hard op weg is om een nieuw technologische standaard te worden. De complete film zal rond kerst verschijnen op alle geschikte platformen.

De cast van ”Jesus VR: The Story of Christ” bestaat uit Tim Fellingham als Jezus, Mish Boyko als Petrus, Rhys Howells als Judas en Matteo Carlomagno als Johannes. De film is geregisseerd door David Hansen.

Redactie

''Redactie'' is de verzamelnaam voor de Ik ben Christen schrijvers. Helaas zitten we niet in één grote ruimte met constante telefoontjes en wereldklokken. We Skypen wel eens.
Meer weten over Ik ben Christen? Check ''Over ons!''
Redactie

Latest posts by Redactie (see all)

Post a comment