Misschien ken je The Bible Project al. Een project waarin een stel gepassioneerde christenen video’s maken rondom Bijbelboeken, thema’s en personen. Niet zomaar video’s: vaak sterk gestileerde en goed uitgedachte projecten die bedoeld zijn om jou een stap verder te helpen in het begrijpen en lezen van de Bijbel. Hoewel alle video’s het bekijken waard zijn, willen we er nu één uitlichten: Prediker. Veel mensen zien dit boek als deprimerend of begrijpen niet hoe het wat betreft toon past in de Bijbel. God heeft toch een doel voor ons leven? Hoezo zegt dit Bijbelboek dan dat alles ”lucht en ledigheid” is? The Bible Project geeft hun kijk op het boek Prediker en legt de levenswijsheid in dit boek op een begrijpbare manier uit.

Een van de meest sprekende boodschappen van Prediker is dat het leven ”zinloos” is. Zo kennen wij zijn boodschap voornamelijk, maar The Bible Project gaat terug naar de oorsprong van het woord dat hij gebruikte: Hevel. Een Heeuwbreeuws woord dat ongeveer vertaald als rook of mist. Prediker bedoeld niet dat het leven geen zin heeft, maar eerder dat de zin van het leven nooit helemaal helder is. Zoals rook of mist. En hoewel Prediker ingaat op de realiteit en hardheid van het leven, eindigt hij juist met een hoopgevende en geruststellende boodschap: maak je geen zorgen, geef de controle aan God en geniet van het leven. Geïnteresseerd? Bekijk hieronder de hele video:

Wil je meer zien? Ga naar www.thebibleproject.com om al hun video’s te zien en hun eventueel verder te helpen in de realisatie ervan.

Redactie

''Redactie'' is de verzamelnaam voor de Ik ben Christen schrijvers. Helaas zitten we niet in één grote ruimte met constante telefoontjes en wereldklokken. We Skypen wel eens.
Meer weten over Ik ben Christen? Check ''Over ons!''
Redactie

Latest posts by Redactie (see all)

Post a comment